Macron a discutat cu Elon Musk despre viitorul Twitter. „Conținutul violent și terorist nu își are locul”

0
Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care s-a aflat într-o vizită în Statele Unite, a declarat că platforma socială Twitter se angajează să elimine conţinutul online cu caracter extremist şi terorist.

Emmanuel Macron. FOTO EPA EFE
Emmanuel Macron. FOTO EPA EFE

Președintele Franței, aflat în vizită în SUA, s-a întâlnit și cu Elon Musk, noul proprietar Twitter  la New Orleans. Într-o întâlnire care a durat circa o oră, cei doi au discutat despre viitorul rețelei de socializare. 

„Condiţii de utilizare transparente, consolidare semnificativă a moderării conţinutului şi protecţia libertăţii de exprimare: Twitter trebuie să depună efortul de a se conforma reglementărilor europene", a scris şeful statului francez într-o serie de postări pe Twitter.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a cumpărat influenta platformă de socializare la sfârşitul lunii octombrie cu 44 de miliarde de dolari.

Viziunea sa absolutistă asupra libertăţii de exprimare îngrijorează numeroşi utilizatori, autorităţi şi agenţi de publicitate, care se tem de un val de ură şi de dezinformare, scrie Agerpres.

„Elon Musk a confirmat participarea Twitter la 'Apelul de la Christchurch'. Conţinutul cu caracter terorist şi violent nu-şi are locul nicăieri", a detaliat preşedintele francez, referindu-se la o iniţiativă lansată de mai multe state şi ONG-uri în 2019, după atacurile teroriste comise în două moschei din oraşul Christchurch, în sudul Noii Zeelande, soldate cu 51 de morţi.

Atacatorul a transmis în direct atacurile pe Facebook timp de 17 minute înainte ca reţeaua socială să elimine conţinutul.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite