Zeci de morți și de răniți în urma unui atentat cu bombă în Pakistan în timpul unui miting

0
Publicat:

Cel puţin 16 oameni şi-au pierdut viaţa după explozia unei bombe duminică, la un miting al unui partid islamic, afirmă surse din poliţie care relatează, de asemenea, că sunt zeci de răniţi.

Miting în Pakistan FOTO AFP (arhivă)
Miting în Pakistan FOTO AFP (arhivă)

Alte surse locale citate de agenţiile internaţionale de presă vorbesc despre cel puţin 20 sau chiar 25 de morţi şi 100 de răniţi. Un reprezentant al forţelor de ordine a avertizat că bilanţul ar putea fi mai grav, având în vedere numărul mare de participanţi la evenimentul politic.

Atacul a avut loc la un miting al formaţiunii musulmane radicale Jamiat Ulema-e-Islam, în oraşul Khar din provincia Khyber Pakhtunkhwa, vecină cu Afganistanul. 

Fostul premier pakistanez Imran Khan, împuşcat în picior

Atacurile armate și atentatele sunt destul de frecvente în Pakistan. Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost împuşcat pe 3.11.2022 în picior în timpul unui marş în estul ţării, relatează AFP, Reuters şi dpa, citând media şi colaboratori ai fostului premier. Un presupus atacator a fost ucis şi un alt bărbat a fost reţinut.

Imran Khan conducea un marş de protest spre Islamabad pentru a cere alegeri anticipate. Atacul s-a produs la Wazirabad, la circa 200 kilometri de capitala Islamabad. Khan a fost rănit la picior.

Fostul prim-ministru a fost internat la spital şi starea sa este stabilă, preciza atunci consilierul său Fawad Chawdry. Potrivit postului ARY News, acesta a apreciat că a fost vorba de o „tentativă de asasinat".

Mai mulţi militanţi ai formaţiunii lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), care călătoreau în acelaşi camion, au fost şi ei răniţi, a menţionat un alt consilier.

Atacatorul a deschis focul cu o armă automată, a declarat pentru Reuters un coleg de partid al fostului premier. Un consilier apropiat al lui Imran Khan, Raof Hasan, a declarat pentru France Presse că un bărbat bănuit că l-a atacat pe politician a fost ucis şi un alt bărbat a fost reţinut de poliţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite