Autoritățile din Pakistan au arestat 14 suspecți în cazul naufragiului din largul coastelor greceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile pakistaneze au arestat 14 persoane în legătură cu presupusul trafic de migranţi soldat, săptămâna trecută, cu un naufragiu în Mediterana ce ar putea fi unul dintre cele mai grave cazuri de acest fel din ultimii ani, relatează luni Reuters, citată de Agerpres.

O barcă plină cu sute de migranți a naufragiat în largul coastelor grecești FOTO Garda de Coastă
O barcă plină cu sute de migranți a naufragiat în largul coastelor grecești FOTO Garda de Coastă

Sute de oameni, inclusiv pakistanezi, se pare că au decedat atunci când ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat. Guvernul de la Islamabad a ordonat desfăşurarea unei anchete privind reţeaua de trafic de persoane despre care se crede că a fost implicată în acest caz, indică o declaraţie a biroului premierului pakistanez Shehbaz Sharif.

Cel puţin 21 dintre persoanele decedate proveneau din districtul Kotli, aflat în regiunea Kashmir, a declarat Riaz Mughal, reprezentant al poliţiei pakistaneze.

''Am arestat deja 10 suspecţi care fac parte dintr-o reţea de trafic ce trimite aceşti oameni în Europa. Urmărim şi alţi suspecţi'', a declarat şeful poliţiei regional Tahir Mahmood Qureshi. Alte patru persoane au fost arestate în provincia Punjab, din estul Pakistanului.

Potrivit unor martori, între 400 şi 750 de persoane se aflau pe ambarcaţiunea de pescuit supraîncărcată care s-a scufundat la aproximativ 80 de kilometri de oraşului grecesc Pylos.

Autorităţile greceşti au spus că 104 de supravieţuitori şi 78 de cadavre au fost recuperate la scurt timp după scufundarea ambarcaţiunii. Majoritatea celor aflaţi la bord erau din Egipt, Siria şi Pakistan, au precizat oficialităţi guvernamentale de la Atena. 

Modul de intervenție al grecilor ridică semne de întrebare

Sute de persoane au murit după ce vasul cu migranți s-a scufundat miercuri dimineața în largul coastelor Greciei. Modul în care a intervenit autoritățile elene au ridicat semne de întrebare încă de la începutul operațiunilor. 

Îndoilelile cu privire la gestionarea întregii situații sporesc, după ce BBC a obținut dovezi care par să contrazică declarațiile pazei de coastă grecești cu privire la naufragiul migranților în care se crede că numarul victimelor ar putea ajunge la sute, scrie BBC.

Analiza sistemului de monitorizare maritimă a navelor din zonă sugerează ca nava de pescuit supraaglomerată nu s-a deplasat la timp de cel puțin șapte ore înainte de a se răsturna. Paza de coastă susține în continuare că în aceste ore ambarcațiunea era pe un curs spre Italia și nu avea nevoie de ajutor. Autoritățile grecești nu au oferit niciun comentariu la informațiile făcute publice de BBC.

Organizația Națiunilor Unite a solicitat o investigație cu privire la modul de gestionare a naufragiului de către Grecia, pornind de la idea că ar fi trebuit să fie luate mai multe măsuri cu celeritate pentru a iniția o încercare de salvare la scară largă. Autoritățile grecești susțin că cei de la bord nu au vrut ajutor și că nu au fost în pericol decât înainte ca barca lor să se scufunde.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite