Zeci de elefanți mor pe șinele de cale ferată. Soluția inteligentă găsită de autoritățile din India pentru salvarea lor

0
Publicat:

Pentru a preveni moartea elefanților pe șinele de cale ferată, statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, a decis să folosească un sistem de supraveghere bazat pe inteligență artificială.

Elefanții din India, salvați cu ajutorul unor sisteme inteligente FOTO: SHUTERSTOCK
Elefanții din India, salvați cu ajutorul unor sisteme inteligente FOTO: SHUTERSTOCK

Decesele de elefanți pe și în apropierea căilor ferate ale statului sunt în creștere, cu 36 de decese înregistrate în urma coliziunilor cu trenurile din ultimul deceniu, potrivit datelor oficiale, arată BBC.

Potrivit sursei citate, unsprezece dintre aceste decese au avut loc pe două șine de cale ferată în apropiere de Madukkarai, acolo unde pădurea se învecinează cu statul Kerala. 

Pentru a preveni astfel de tragedii, în 2021, înalta instanță a statului a ordonat departamentului forestier și căilor ferate să găsească soluții. Astfel, autoritățile au instalat acum 12 turnuri de-a lungul a două dintre căile ferate ale lui Madukkarai, fiecare echipat cu o cameră AI capabilă de imagini termice și de lumină vizibilă, împreună cu vizionare live.

Doar în câteva luni de la implementarea sa, sistemul AI a detectat aproape 400 de cazuri de elefanți care s-au apropiat de șinele de cale ferată și a raportat prompt autorităților feroviare, prevenind astfel potențiale accidente, a spus ea.

„Se trimit alerte dacă vreun animal, nu doar elefanți, este găsit în apropierea pistei. Intervențiile tehnologice reduc semnificativ accidentele legate de trenuri care implică animale sălbatice”, spune dl Manikandan, care lucrează la camera de control.

În țări africane precum Gabon, Kenya și Botswana, sistemele de camere AI sunt folosite pentru eforturile de conservare a elefanților.

Autoritățile din Tamil Nadu intenționează să extindă noul sistem în alte cinci zone vulnerabile din stat, inclusiv Coimbatore, Dharmapuri, Hosur și Gudalur.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite