Botswana vrea să doneze Germaniei 20.000 de elefanți. Care este condiția: „Nu este o glumă”

0
Publicat:

Botswana își propune să doneze nu mai puțin de 20.000 de elefanți Germaniei. Motivul îl reprezintă furia diplomatică declanșată de politicile ecologiste ale Verzilor germani.

20.000 de elefanți ar putea ajunge din Botswana în Germania FOTO Pixabay
20.000 de elefanți ar putea ajunge din Botswana în Germania FOTO Pixabay

Dorind să pună capăt vânătorii de trofee și să protejeze fauna sălbatică africană, Verzii germani au stârnit nemulțumirea Botswanei. În timp ce partidul pledează pentru interzicerea importului de trofee, Botswana se confruntă cu o „ciumă a elefanților”, cauzată de suprapopulație, potrivit publicației Bild.

Președintele Mokgweetsi Masisi a transmis un mesaj clar: „Nu acceptăm un refuz”.

El consideră că este timpul ca Germania să împărtășească povara protejării speciilor cu Botswana. 20.000 de elefanți sălbatici pentru Germania. Nu este o glumă, a subliniat Masisi.

O condiție esențială

Botswana a mai donat elefanți altor țări africane și speră să facă același lucru și cu Germania. Cu toate acestea, există o condiție esențială: „Vrem ca elefanții noștri să se plimbe liberi. Vremea germană este suficient de rea pentru ei”.

Președintele Botswanei nu se fereste să critice politica ecologistă a Verzilor germani, susținând că aceștia nu au înțeles pe deplin problemele cu care se confruntă țările africane. El invită, astfel, Germania să își asume responsabilitatea pentru protecția speciilor sălbatice și să înțeleagă eforturile depuse de Botswana în acest sens.

Concluzia lui Masisi este una clară: „Dacă Verzii iubesc atât de mult animalele, atunci ar trebui să accepte acest dar de la noi. Ar trebui să trăiască cu elefanții așa cum încearcă să ne spună să o facem”.

În prezent, Botswana se confruntă cu provocări semnificative în gestionarea populației masive de elefanți, estimată la aproximativ 130.000. Coabitarea devine din ce în ce mai dificilă, iar elefanții devin tot mai agresivi, atacând oameni, sate și culturi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite