Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o nouă ameninţare. Occidentul ar putea crea „Armata Naţiunilor Unite” pentru a nimici Rusia, potrivit unui specialist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Fost ofiţer al armatei britanice şi specialist în arme chimice, Hamish  De Breton-Gordon a afirmat, joi, că o nouă ameninţare din partea Occidentului pentru Rusia ar fi crearea unei „Armate a Naţiunilor Unite”, care ar putea trimite trupe în Ucraina, pentru a împiedica furtul de cereale, relatează publicaţia britanică Express.

În cazul în care Rusia ar ataca trupele ONU, specialistul susţine că NATO ar interveni în Ucraina. De Breton Gordon a numit acest lucru drept o opţiune „realistă” în lupta împotriva armatei lui Putin, potrivit Express.

Totodată, expertul în arme chimice a avertizat că o astfel de mişcare va fi „cu siguranţă” privită ca o provocare de către Vladimir Putin.  

În baza articolului 5 al NATO, principiul apărării colective, acesta ar putea dezlănţui un conflict global. 

Cerealele ucrainene furate de ruşi

Rusia a fost acuzată pentru prima dată de furtul cerealelor ucrainene în luna aprilie, când Statul Major al Forţelor Armate ucrainene a comunicat că forţele ruse „jefuiesc ţăranii”, fiindcă au furat mai mult de 60 de tone de grâu. Recent, conform unei investigaţii a programului Schemî, Rusia ar trimite în Turcia cantităţi mari de cereale furate din teritoriile pe care le-a ocupat în Ucraina. 

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mykola Solskiy, a afirmat că Rusia ar fi furat „câteva sute de mii de tone” de cereale, adăugând că „Personal aud asta de la mulţi proprietari de silozuri din teritoriul ocupat”. 

„Este un jaf pur. Şi se întâmplă peste tot, în teritoriile ocupate”, a declarat Solskyi. 

Potrivit fostului ofiţer de armată acesta ar fi doar începutul. Gordon a afirmat „Cred că asta va deveni o problemă mai mare”, a spus expertul, în interviul acordat pentru Express. 

„Am sentimentul că NATO şi alte ţări se gândesc la cum să scoată cerealele din Ucraina şi cred că este timpul ca ONU să desfăşoare trupe la sol, pentru a recupera cerealele”, a mai adăugat acesta. 

„S-ar putea chiar ca NATO să ia în considerare acest lucru, acum că lumea ştie că Rusia fură de fapt acele cereale – cereale care sunt destinate celor mai săraci oameni din Africa şi Asia”, a mai menţionat Gordon. 

„Rusia nu a fost niciodată la un apogeu moral, dar acum s-a cufundat atât de jos, încât va face aproape orice pentru a câştiga teren”, a mai spus acesta. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite