Consilier prezidenţial ucrainean: Mantra lui Putin a „războiului până la ultimul ucrainean”, o probă în plus a genocidului deliberat comis de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: president.gov.ua
FOTO: president.gov.ua

Ucraina a calificat vineri drept „o probă în plus a genocidului deliberat” declaraţia preşedintelui rus Vladimir Putin că Occidentul vrea să lupte împotriva Rusiei „până la ultimul ucrainean”, relatează agenţia EFE.

„Nu există niciun plan „colectiv al Occidentului”. Există doar o anume armată „Z” care a intrat în Ucraina suverană, bombardând oraşe şi ucigând civili. Restul este o propagandă primitivă”, a scris pe Twitter Mihailo Podoliak, consilierul principal al preşedintelui Volodimir Zelenski, conform Agerpres.

Prin urmare, „mantra domnului Putin a „războiului până la ultimul ucrainean” este o probă în plus a genocidului deliberat comis de Rusia”, astfel interpretează consilierul preşedintelui Zelenski declaraţia lui Putin. 

Acesta din urmă a avertizat joi că Rusia încă nu a început ''nimic serios'' în Ucraina şi a semnalat în acelaşi timp că Rusia nu refuză participarea la negocierile de pace. ''Însă cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi", a adăugat Putin, vorbind la o întâlnire cu şefii grupurilor politice din camera inferioară a Parlamentului rus. 

„Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce! Am auzit de mai multe ori că Occidentul vrea să se lupte cu noi până la ultimul ucrainean. Este o tragedie pentru poporul ucrainean. Însă pare că totul se îndreaptă în această direcţie”, a remarcat preşedintele rus. 

Declaraţia sa vine în contextul intensificării livrărilor de armament occidental pentru armata ucraineană, care încearcă să oprească înaintarea trupelor ruse în estul Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite