VIDEO Uniunea Europeană retrage un videoclip considerat “rasist”. Vezi aici de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a decis, azi-noapte, să retragă un videoclip care promovează extinderea Uniunii Europene, după acuzaţii că acesta ar avea tente rasiste, potrivit BBC.

În clip apar trei bărbaţi din mai multe minorităţi etnice, care îşi folosesc talentele în ale artelor maţiale pentru a se lupta cu o femeie. Femeia (îmbrăcată în galben) se multiplică pentru a forma un cerc în jurul celor trei bărbaţi. Se aşează pe jos, bărbaţii îşi lasă armele şi se aşează şi ei, iar hainele femeii se transformă în stelele galbene de pe steagul UE.

Comisia Europeană a explicat că regretă că videoclipul a fost perceput ca rasist şi şi-a cerut scuze. Stefano Sannino, director general pentru Extindere în cadrul Executivului European, a explicat că au existat reacţii pozitive din partea europenilor cu vârste între 16 şi 24 de ani, care "înţeleg intrigile şi temele filmelor despre arte marţiale". Alte categorii de europeni au fost însă "îngrijoraţi de mesajul clipului". Acesta este intitulat "Growing Together" - "să creştem împreună". Ideea în final este că personajele demonstrează respect reciproc, mai spune CE.
"A fost conceput pentru a atrage tinerii şi a le stârni curiozitatea, pentru a înţelege astfel o politică importantă a UE", a mai explicat Sannino.
Think-tankul independent Open Europe a descris filmuleţul ca fiind "foarte ciudat".

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite