VIDEO Trudeau, Macron şi Johnson, surprinşi bârfindu-l pe Trump la recepţia de la Palatul Buckingham

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii din patru state membre NATO au fost surprinşi într-o ipostază deloc diplomatică la recepţia organizată marţi seara la Palatul Buckingham, bârfindu-l pe Donald Trump pentru dorinţa sa de a ieşi în evidenţă cu orice ocazie.

Pus pe ceartă înainte de un summit festiv, dedicat împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea NATO, preşedintele american Donald Trump a devenit un subiect de glume şi de bârfe  printre aliaţi.

Neştiind că este înregistrat, premierul canadian Justin Trudeau critică în faţa lui Mark Rutte, premierul Olandei, Boris Johnson, premierul Marii Britanii, şi Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, intervenţiile lungi ale liderului de la Casa Albă în faţa camerelor de filmat.

„A întârziat pentru că a stat 40 de minute în plus la conferinţa de presă“, spune Trudeau, potrivit unui filmuleţ făcut public de CBC.

Trudeau spune că acest comportament i-a lăsat fără cuvinte chiar şi pe oamenii care îl însoţesc pe Trump la summitul NATO.

Dacă Boris Johnson doar zâmbeşte  politicos, Emmanuel Macron spune la rândul său ceva. Însă comentariile sale nu pot fi auzite.

Înainte de recepţia de la Palatul Buckingham, Trump şi Macron s-au contrat într-o conferinţă de presă comună.

Preşedintele american l-a întrebat pe omologul său francez dacă vrea nişte „luptători ISIS frumoşi“. „Să fim serioşi!“, i-a replicat cel din urmă.

Această înregistrare nu este în mod evident pe placul liderului de la Casa Albă, apreciază corespondenta „The New York Times (NYT)“ la summit, Maggie Harbeman. Trump „detestă ideea ca alţii să râdă de el“. De altfel, şi-a atacat predecesorii clamând că „alte ţări râd de noi“, explică ea.

Donald Trump a provocat deja râsete în septembrie 2018, la Adunarea Generală a ONU, unde a declarat că el a „realizat în doi ani mai multe decât celelalte administraţii din istoria“ Statelor Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite