VIDEO Nicaragua: Daniel Ortega arată presei fotografii inedite cu Fidel Castro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ortega şi Fidel Castro, alături de partenerele de viaţă
Daniel Ortega şi Fidel Castro, alături de partenerele de viaţă

Preşedintele Nicaraguei, Daniel Ortega, a publicat marţi, prin intermediul portalului guvernamental El 19, o serie de fotografii realizate cu ocazia diferitelor întâlniri cu liderul cubanez Fidel Castro, inclusiv trei imagini inedite surprinse în luna decembrie 2009, transmite Efe.

Cele mai recente fotografii au fost realizate, potrivit site-ului preşedintelui nicaraguan, 'după finalizarea celui de-al VIII-lea Summit al Alianţei Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre (ALBA)', care a avut loc la mijlocul lunii decembrie la Havana, în imagini apărând liderul cubanez şi soţia sa, Dalia Soto.

Mai citiţi şi:

Castro îl acuză pe Obama că promovează o politică agresivă în America Latină, spune Chavez

Într-o altă fotografie, Castro este surprins în timp ce se recuperează după boala intestinală care îl împiedică să apară în public încă din luna iulie a anului 2006, iar alături se află guvernatorul nicaraguan, soţia acestuia, Rosario Murillo, şi mai mulţi copii şi nepoţi ai acestora.

Pe pagina web apar, totodată, nouă fotografii inedite realizate în cursul unei reuniuni dintre Fidel Castro, Ortega şi Murillo, în luna aprilie 2009, la care au asistat, de asemenea, actualul preşedinte cubanez, Raul Castro, şi ministrul său de externe Bruno Rodriguez.

În total este vorba de 35 de fotografii: 13 fără dată şi deja cunoscute; 5 realizate în 1980 în timpul unei călătorii a lui Fidel Castro în Nicaragua, pentru a serba prima aniversare a revoluţiei sandiniste; 4 de pe data de 1 mai 2006, cu ocazia Zilei muncitorilor din Cuba şi una din 1988.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite