VIDEO Imagini cu atentatul sinucigaş de la Kabul, în urma căruia un militar român a fost ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac sinucigaş a avut loc, joi, în centrul capitalei afgane Kabul, au anunţat oficialii guvernamentali. În urma exploziei care a avut loc în apropiere de sediul NATO şi de ambasada SUA, un militar român a murit.

Atentatul a avut loc la doar trei zile de la atacul în care un diplomat român şi-a pierdut viaţa şi altul a fost rănit grav, tot la Kabul.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10:10 (05:40 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi.  Un purtător de cuvânt al agenţiei de spionaj afgane a declarat că ţinta a fost un punct de control.

Farid Ahmad Karimi, manager la spitalul Wazis Akbar Khan, din apropiere de locul exploziei, a declarat pentru AFP că atât civili, cât şi militari se numără printre morţi şi răniţi.

Massoud Zazai, care deţine un studio de fotografie vis-a-vis de locul unde a explodat maşina-capcană a spus că era în magazin când a avut loc deflagraţia.

„Am căzut de pe scaun şi s-a întunecat în încăpere, din cauza fumului şi prafului”, a spus Zazai pentru AFP. „Am mers afară la faţa locului la câteva momente după atac, marginea drumului era plină de resturi şi corpuri. Am văzut cel puţin cinci răniţi foarte grav, unul era plin de sânge şi nu se mişca. A fost îngrozitor”.

Militanţii talibani au revendicat joi responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi care s-a soldat cu cel puţin 10 morţi şi 42 de răniţi.

CITEŞTE ŞI

FOTO VIDEO Încă un mort în Afganistan. Un militar român, ucis în atentatul sinucigaş de azi de la Kabul

UPDATE Afganistan. Un nou atentat sinucigaş la Kabul, în apropierea cartierului general al NATO. Cel puţin 10 morţi, între care şi  un militar român

Iohannis, reacţie după ce un alt român a murit în Afganistan în urma unui atac terorist

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite