Iohannis, reacţie după ce un alt român a murit în Afganistan în urma unui atac terorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Arhivă
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţele sale familiei militarului român ucis joi dimineaţă la Kabul, într-un atac terorist cu maşină-capcană.

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieţii militarului român, care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea“, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. 

„Armata României este şi va continua să fie o instituţie fundamentală a naţiunii noastre, care merită recunoştinţa şi preţuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri, pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale“, continuă şeful statului. 

Preşedintele subliniază rolul important al prezenţei militarilor români în teatrele de operaţii. „Prezenţa militarilor români în Afganistan, ca şi în alte teatre de operaţii, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate şi stabilitate şi o componentă importantă a apartenenţei noastre la comunitatea euroatlantică. Transmit condoleanţe familiei îndoliate şi le sunt alături în aceste momente dureroase“, a conchis Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite