VIDEO FOTOGALERIE Chinezii au dărâmat în sfârşit casa din  mijlocul unei autostrăzi, devenită senzaţia internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa din mijlocul unei autostrăzi din oraşul Wenling, aflat în provincia Zhejiang din estul Chinei, a fost dărâmată. FOTO: Reuters
Casa din mijlocul unei autostrăzi din oraşul Wenling, aflat în provincia Zhejiang din estul Chinei, a fost dărâmată. FOTO: Reuters

O clădire cu cinci etaje aflată în mijlocul unei autostrăzi din China a fost demolată, după ce a făcut ocolul internetului. Casa este considerată un simbol al luptei care se dă între chinezii care vor să-şi păstreze locuinţele şi autorităţile care demarează proiecte ample de infrastructură, care nu ţin cont de comunităţi.

Casa a putut fi demolată abia după ce proprietarii, un crescător de raţe şi soţia sa, au acceptat compensaţia oferită de stat, în valoare de 41.000 de dolari, potrivit Associated Press. 

Proprietarul susţinuse în mai multe rânduri că a cheltuit peste 95.000 de dolari pentru a construi casa. 

În China, casele care rămân în picioare în mijlocul unor mari proiecte de infrastructură sunt cunoscute drept ”case-cui”, pentru că sunt foarte greu de înlăturat, transmite agenţia de ştiri Xinhua, care notează că această clădire era considerată cea mai problematică dintre casele-cui. 

   

Guvernul local a realizat proiectul pentru această autostradă din oraşul Wenling, aflat în provincia Zhejiang din estul Chinei, în 2008 şi a cumpărat mai bine de 450 de case pentru a o putea construi. 

Proprietarul a refuzat să se mute timp de mai bine de un an. 

Nimeni nu ştie de ce acesta a acceptat acum să se mute, însă o sursă a declarat pentru AP că acestaa se săturase de toată atenţia media.

”O grămadă de oameni au venit să ne ajute cu mutarea. Vin oameni să ne viziteze în fiecare zi, dar presiunea este prea mare”, a declarat pentru cotidianul britanic ”The Telegraph” un bărbat care a răspuns la telefonul proprietarului, susţinând că este o rudă a acestuia. 

”Am ajuns la o înţelegere pentru că acum credem că putem construi o altă casă cu împrumuturi de la rude şi de la prieteni”, a adăugat acesta. 

”Nu este vreun protestatar, este doar o imagine pe care i-a creat-o presa. Doar că nu a fost de acord să se mute, parţial pentru că nu era mulţumit de compensaţie, dar şi pentru că nu înţelegea că autostrada îl va forţa să se mute. Se gândea că va putea locui acolo în continuare”, spune Ying Jueyou, secretarul Partidului Comunist din China pentru acea regiune. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite