Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva primatelor din Brazilia. Boala nu are legătură cu maimuţele

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a asigurat, marţi, că epidemia de variola maimuţei, care face ravagii în întreaga lume, nu este legată de aceste animale, deplângând atacarea primatelor din Brazilia, transmite Le Figaro.

”Oamenii trebuie să ştie că transmiterea pe care o vedem acum are loc între oameni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-un briefing de presă la Geneva.  

Ea a fost chestionată cu privire la rapoartele privind atacurile asupra maimuţelor din Brazilia.  

Site-ul de ştiri brazilian G1 a raportat că o duzină de maimuţe au fost otrăvite, iar unele au fost rănite, în mai puţin de o săptămână, într-o rezervaţie naturală din Rio do Preto, în statul Sao Paulo.  

Alte animale au fost ucise cu pietre, urmărite sau otrăvite în diferite oraşe braziliene, potrivit G1, care citează Asociaţia pentru lupta împotriva traficului ilegal de animale sălbatice Renctas. 

Brazilia a raportat peste 1.700 de cazuri şi un deces, conform statisticilor OMS.  

La nivel mondial, au fost raportate peste 28.100 de cazuri şi 12 decese.  

Termenul de variolă a fost folosit când acest virus a fost descoperit în 1958 la maimuţe într-un laborator din Danemarca, dar virusul a fost demonstrat la diferite specii de animale, în special la rozătoare.  

Primul caz uman a fost depistat în 1970 în Republica Democratică Congo (RDC). 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite