Primul caz de variola maimuţei în Republica Moldova

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Primul caz de variola maimuţei a fost confirmat în Republica Moldova la un cetăţean venit din Statele Unite ale Americii în interes de serviciu. În SUA bărbatul a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuţei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, persoana a solicitat asistenţă medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din Chişinău, unde a fost spitalizată cu suspecţie la variola maimuţei. Pacientul avea slăbiciuni generale, febră şi erupţii cutanate. Au fost recoltate specimene care au fost transportate pentru investigaţii de laborator la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuţei a fost pozitiv.

Simptomele variolei maimuţei sunt: febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflaţi, durerile musculare şi erupţiile cutanate.

Pentru a preveni infectarea cu variola maimuţei, medicii  recomandă ca oamenii să-şi spele mâinile cu apă şi săpun, să evite contactul apropiat cu persoanele care suspectează că s-au infectat sau sunt confirmate cu variola maimuţei şi/sau cu animalele care ar putea fi infectate. Dacă există suspecţii la variola maimuţei, solicitaţi asistenţă medicală.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite