USS Michigan, submarin ce transportă trupele speciale Navy SEALs, a sosit în Coreea de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina militară a Statelor Unite susţine că USS Michigan, un submarin recunoscut  ca principal mijloc de transport al trupelor speciale ale marinei militare Navy SEALs, a ajuns în oraşul port sud-coreean Busan pentru o „vizită de rutină”, însă imaginile surprinse sugerează posibilitatea unor misiuni clandestine, informează Business Insider.

Deasupra submarinului USS Michigan, aflat în docurile din Busan, se pot observa două silozuri pentru SEAL Delivery vehicles - mini-submarine folosite pentru transportul cunoscutelor trupe speciale şi a echipamentelor acestora în cadrul misiunilor secrete ale acestora.

Oficialii marinei americane au confirmat pentru Business Insider că aceste „capsule” sunt folosite de către unităţile trupelor speciale, dar, ca regulă, aceştia nu discută operaţiunile şi locaţia trupelor speciale SEALs.

În luna aprilie, când USS Michigan a fost ultima dată în Busan, mass-media sud-coreeană a scris că trupele SEALs au luat parte la pregătirea trupelor speciale sud-coreene din cadrul unităţii speciale de „decapitare” - formată pentru a descuraja liderii nord-coreeni de la lansarea unui atac nuclear.

Oficialii Pentagonului au reiterat însă că nu se pregătesc pentru misiuni de asasinare a unor lideri politici, şi că nici nu comentează asupra misiunilor întreprinse de către Navy SEALs.

În această perioadă însă, în contextul ameninţărilor venite din partea Phenianului, Statele Unite şi Coreea de Sud se pregătesc pentru o nouă rundă de exerciţii militare, se pare că USS Michigan are rolul de a trimite un mesaj clar din partea Washingtonului asupra intenţiilor sale.

Submarinul USS Michigan, submarin cu propulsie nucleară, poate transporta peste 150 de rachete Tomahawk. Marina Statelor Unite are în dotare patru astfel de submarine, cunoscute ca SSGNs, şi rareori discută locaţia şi misiunile acestora.

În anul 2011, un submarin din această clasă, USS Florida, a dat startul campaniei militare din Libia prin lansarea a peste 90 de rachete Tomahawk ce au scos din uz apărarea anti-aeriană a forţelor libiene.

Având în vedere că USS Michigan avea ataşate nu unul ci două silozuri pentru mini-submarinele SEALs, submarinul american poate transporta în teritoriul inamic un număr ridicat de trupe speciale. Faptul că acestea au fost ataşate, dat fiind faptul că ele afectează viteza şi silenţiozitatea submarinului, presa americană susţine că trebuie să existe un motiv clar pentru utilizarea lor în această misiune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite