UNRWA: Mai mulți copii au murit în Gaza în șase luni decât în ​​patru ani în toate conflictele din lume

0
Publicat:

Comisarul general al agenției, Philip Lazzarini, a amintit că, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății, 13 mii de copii au devenit victime ale conflictului palestino-israelian în șase luni.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Numărul copiilor uciși în Fâșia Gaza în ultimele șase luni este șocant, a declarat Philippe Lazzarini, comisarul general al Agenției ONU pentru Refugiați din Palestina din Orientul Apropiat (UNRWA), într-un interviu special pentru TASS.

El a observat că în condiții de război este foarte dificil să se obțină date exacte. „Dar cred că cifrele publicate [de Ministerul Palestinian al Sănătății conform cărora numărul morților în Gaza a depășit 34.000] oferă o idee destul de bună despre numărul morților din Gaza. Și este îngrozitor”, a spus Lazzarini.

Este fără precedent că în șase luni au murit mai mult de 30 de mii de oameni. Știm că printre cei morți sunt 13 mii de copii. Știm că au murit mai mulți copii în Gaza în șase luni decât în ​​toate conflictele din lume în patru ani”, a citat datele comisarul general al UNRWA. „Deci, acest lucru este fără precedent, uimitor atât ca amploare, cât și ca nivel de distrugere”, a spus el.

Astăzi, dacă te uiți la numărul de personal UNRWA ucis [în Gaza], 180, și îl compar cu numărul total de personal aici [în Gaza și Cisiordania], 13 mii, apoi ne uităm la numărul de decese în rândul populației din Gaza în ansamblu, și apoi o comparați cu populația totală, atunci vom avea mai mult sau mai puțin același raport”, a menționat Lazzarini.

Ca răspuns la întrebarea dacă este posibil să spunem cu încredere că cifra de 34 de mii nu este umflată, el a numit datele „cu siguranță compatibile cu amploarea și numărul de persoane ucise”. „Dar nici măcar nu sunt sigur că acest număr îi acoperă pe toți cei care sunt încă sub dărâmături, pentru că în majoritatea cazurilor, datele privind numărul deceselor sunt primite de la instituțiile medicale”, a spus șeful agenției ONU. Voi spune că datele furnizate, din păcate, pot fi apropiate de realitate, în realitate, numărul morților poate fi chiar mai mare sau disproporționat.

Despre agentie

Agenția ONU de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinei din Orientul Apropiat a fost înființată la 8 decembrie 1949 și, datorită faptului că situația din Palestina este încă nerezolvată, mandatul acesteia este în permanență extins. Până în prezent, UNRWA oferă asistență pentru aproximativ 5,9 milioane de oameni. Aproximativ o treime dintre ei trăiesc în 58 de tabere recunoscute oficial situate în Fâșia Gaza și Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est, Iordania, Liban și Siria. Restul locuiește în sau în apropierea orașelor din țările gazdă, adesea în apropierea taberelor oficiale. Structura este condusă de Comisarul General, numit de Secretarul General al Națiunilor Unite (ONU).

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite