Un vulcan a erupt în Japonia aruncând cenuşă la cinci kilometri înălţime VIDEO

0
Publicat:

Vulcanul Sakurajima situat în sud-vestul Japoniei, a erupt aruncând în aer un nor de gaze şi cenuşă până la 5.000 de metri altitudine, a anunţat joi Agenţia Japoneză de Meteorologie (JMA), care a menţinut nivelul de alertă în perimetrul din jurul muntelui, transmite EFE.

Erupţia s-a produs miercuri, în jurul orei locale 18:33 (09:33 GMT), potrivit autorităţilor locale, care au îndemnat la prudenţă în zona situată în jurul vulcanului şi au solicitat populaţiei să nu se apropie de acesta.

Coloana de gaze şi cenuşă vulcanică expulzată de Sakurajima a ajuns la 5.000 de metri altitudine, cea mai mare înălţime observată după o altă erupţie din 2020, în timp ce roci vulcanice aruncate din crater au parcurs distanţe de 1,3 kilometri.

Un volum semnificativ de cenuşă vulcanică se deplasează pe calea aerului în direcţie nord-estică şi se preconizează că va cădea atât în prefectura Kagoshima, unde este situat vulcanul, cât şi în prefecturile vecine Miyazaki şi Kumamoto.

Japonia are mai mulți vulcani activi FOTO EPA EFE
Japonia are mai mulți vulcani activi FOTO EPA EFE

Aproximativ 600 de persoane locuiesc pe o rază de patru kilometri de Sakurajima, unul dintre cei mai activi vulcani din Japonia, care se află sub nivel de alertă de gradul 3 din 5. Accesul în zona craterului este interzis din 2016.

Japonia este situată pe aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului şi are pe teritoriul său 110 vulcani activi, scrie Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite