Un grup de hackeri ruşi a dat cea mai mare „spargere“: au furat 1,2 miliarde de parole şi au spart 420.000 de site-uri şi 500 de milioane de conturi de e-mail

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerii ruşi care au furat 1,2 miliarde de parola, bărbaţi în vârstă de aproximativ 20 de ani, nu ar fi mai mulţi de 12
Hackerii ruşi care au furat 1,2 miliarde de parola, bărbaţi în vârstă de aproximativ 20 de ani, nu ar fi mai mulţi de 12

Un grup de hackeri ruşi a obţinut aproximativ 1,2 miliarde de parole pe care utilizatorii de Internet le aveau la companii americane şi străine din lume, dezvăluie „New York Times“ în ediţia electronică de marţi.

Hackerii au obţinut numele de utilizatori şi codurile de acces de pe circa 420.000 de site-uri de Internet, de la companii mari la site-uri de Internet mai mici, subliniază cotidianul american, citat de AFP.

Publicaţia a obţinut aceste informaţii de la cercetătorii companiei de securitate informatică Hold Security.

Potrivit acestora, hackerii au reuşit să obţină acces la 500 de milioane de conturi de e-mail.

„Hackerii nu au vizat numai companii americane, ci toate site-urile de Internet pe care le-au putut găsi. Aceasta înseamnă de la companii de referinţă în clasamentul celor 500 de miliardari ai lumii la site-uri foarte mici“, a declarat Alex Holden, fondatorul Hold Security.

„Majoritatea acestor site-uri sunt în continuare vulnerabile“, a avertizat el.

Această intruziune, care ar putea fi cea mai mare realizată vreodată, a pornit de la un grup de hackeri cu sediul în Rusia, undeva între Kazahstan şi Mongolia.

Potrivit „New York Times“, hackerii, bărbaţi în vârstă de aproximativ 20 de ani, nu ar fi mai mulţi de 12.


Citeşte şi:

Cum să nu fii victima unei parole slabe. Experţii în securitate spun că primul pas în protecţia împotriva hackerilor este introducerea unei parole destul de complexe, cât să-i ţină la distanţă. Cu toate acestea, complexitate nu se măsoară până la absurd, iar unele parole nu ar trebui folosite.

Avertismentul de securitate online al acestei veri: hackerii se vor folosi de Campionatul Mondial din Brazilia. În timp ce Brazilia pregăteşte Campionatul Mondial de Fotbal, care începe pe 12 iunie 2014, infractorii cibernetici pregătesc campanii de fraudare care vizează pasionaţii de fotbal. Kaspersky Lab oferă câteva sfaturi cu privire la metodele de protecţie împotriva tentativelor de infectare şi de phishing care se folosesc de Campionatul Mondial.

UPDATE Hackerul reţelei informatice Blackshades, Alex Yucel, a fost extrădat de către autorităţile moldoveneşti. Inspectoratul General de Poliţie anunţă că l-a extrădat pe hackerul Alex Yucel în această dimineaţă la Aeroportul Internaţional Chişinău, la ora 3 dimineaţa. Dacă va fi găsit vinovat de către autorităţile din New York, el riscă până la 40 de ani de închisoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite