Un director de gimnaziu din Japonia a fost demis pentru o jumătate de ceașcă de cafea în plus

0
Publicat:

Directorul unei școli din Japonia a fost concediat după ce a fost prins încercând să fure o jumătate de ceașcă de cafea în plus față de cât plătise, relatează Business Insider. 

FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost acuzat că și-a turnat o ceașcă mai mare de cafea, care costa 1,25 dolari, la un magazin cu autoservire, deși plătise doar pentru o ceașcă de 0,75 dolari, a relatat postul local de televiziune Yomiuri TV.

În iunie, în timpul unei pauze de prânz, el și-a dat seama că personalul magazinului nu a observat când și-a pus o cafea mare deși plătise pentru una de dimensiuni normale, a scris presa, care a citat un raport al Consiliul de Educație al prefecturii Hyogo.  

Directorul a spus că și-a turnat cafea în plus de șapte ori pe parcursul anului până când a fost prins în decembrie de către un angajat al magazinului, care a chemat poliția din orașul Takasago, a relatat Yomiuri TV.

Escrocheria cu cafeaua a dus la concedierea directorului, potrivit Consiliului de Educație.

Directorul de școală și-a cerut scuze elevilor și familiilor lor printr-o declarație adresată consiliului de administrație, spunând că rolul său este să ofere un exemplu și să încurajeze disciplina. 

Procurorii au decis să nu îl pună sub acuzare.

Nu este prima dată când în Japonia sunt surprinși clienți care încearcă să înșele pentru a obține mai multă cafea. În ianuarie 2021, poliția din orașul Kumamoto a arestat un bărbat de 60 de ani acuzat că și-a turnat în mod repetat cafea de 1,35 dolari, deși plătise doar 0,70 dolari, scrie The Japan Times. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite