Un deputat iordanian a deschis focul asupra unui coleg în clădirea Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul din Iordania are 210 membri FOTO Reuters
Parlamentul din Iordania are 210 membri FOTO Reuters

Un parlamentar iordanian a deschis focul asupra unui alt coleg în clădirea Legislativului din Amman, trâgând cel puţin trei focuri de armă, după o dispută aprinsă pe tema bugetului, relatează Associated Press şi Al Jazeera.

Incidentul, care a avut loc pe un coridor al Parlamentului, nu s-a soldat cu nicio victimă. Potrivit Al Jazeera, parlamentarul Talal Al Sharif a tras mai multe focuri de armă spre tavan şi spre un perete al clădirii.

Aleşi iordanieni citaţi de televiziunea arabă susţin că, după disputa din Parlament, Sharif a ieşit nervos din sală şi a fugit la maşina sa ca să-şi ia pistolul automat. Ambii deputaţi implicaţi în dispută sunt membri proeminenţi ai triburilor de beduini, care nu au o agendă politică anume.

Imediat după ce a intrat în holul principal al Parlamentului, un alt parlamentar a încercat să-l oprească şi i-a îndreptat pistolul spre tavan.

Incidentul s-a petrecut în timpul unei sesiuni cu uşile închise. Parlamentul a fost înconjurat de poliţişti imediat după incident. Al Sharif a fost reţinut şi ar putea face 15 ani de închisoare, fiind acuzat de tentativă de omor, posesie a unei arme fără autorizaţie, rezistenţă în fata poliţiei şi tulburarea liniştii publice.

Mai mulţi parlamentari au cerut ca Al Sharif să fie expulzat, dar din moment ce Parlamentul era în şedinţă extraordinară nu s-a putut discuta despre acest aspect.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite