Căuta o comoară, dar a găsit muniţie de război. Descoperirea periculoasă a unui bărbat din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muniţia descoperită la Focşani FOTO ISU Vrancea
Muniţia descoperită la Focşani FOTO ISU Vrancea

Ionel Sandu, un cunoscut căutător de comori din Vrancea care făcea căutări cu un detector de metale, a găsit mai multe elemente de muniţie provenind din al Doilea Război Mondial, printre acestea numărându-se două grenade şi zeci de cartuşe. .

Descoperire periculoasă, miercuri, 1 august, în zona de agrement Crângul Petreşti, situată în apropiere de oraşul vrâncean Focşani. Ionel Sandu, un căutător de comori din judeţ, a găsit mai multe elemente de muniţie provenind din cel de-al Doilea Război Mondial, printre acestea numărându-se două grenade şi zeci de cartuşe. De asemenea, mai multe obuze au fost scoase la iveală în Vrancea în timpul unor lucrări de igienizare a unui teren.

Bărbatul a anunţat descoperirea periculoasă la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului a fost mobilizată echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. 

Pompierii au fost cei care au preluat şi ridicat două grenade defensive şi 80 de cartuşe calibru 7,92 mm. Proiectilele descoperite au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii. 

Tot în Vrancea, pompierii au fost solicitati, tot miercuri, să preia o grenadă defensive şi un proiectil exploziv calibru 76 mm, descoperite în satul Doaga, comuna Garoafa, în urma unor lucrări de igienizare a unui teren aflat în proprietatea unui agent economic. ISU Vrancea atrage atenţia că persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată că trebuie să anunţe imediat organele de Poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numărul unic 112.

Autorul descoperirii, Ionel Sandu, este cunoscut ca un pasionat căutător de comori. În timpul liber, el explorează diverse zone cu ajutorul detectorului de metale. În urmă cu doi ani, vrânceanul chiar a găsit o comoară: circa 100 de monede dacice de argint. În urma expertizei făcute de specialişti, s-a stabilit că tezaurul monetar găsit de Ionel Sandu avea o vechime de peste două mii de ani. 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite