Un avion al companiei indoneziene Lion Air a fost implicat într-un nou incident, la mai puţin de două săptămâni după tragedia aviatică soldată cu 189 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Un avion de pasageri al companiei low-cost Lion Air a lovit un stâlp pe pista aeroportului din Bengkulu de pe insula indoneziană Sumatra. Incidentul, care a avut loc în timp ce aparatul de zbor se pregătea de decolare spre Jakarta şi care nu s-a soldat cu răniţi, a survenit la numai zece zile după ce un avion al aceleiaşi companii în care se aflau 189 de persoane s-a prăbuşit în mare, iar toţi cei aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa.

Potrivit France-Presse, avionul implicat în accidentul de miercuri de la Bengkulu, care transporta 143 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, a lovit stâlpul cu aripa stângă, avaria fiind suficient de puternică încât pasagerii să fie nevoiţi să coboare urgent din aeronavă. 

Pe Twitter au fost postate fotografii în care se poate vedea o gaură provocată la capătul aripii stângi ca urmare a impactului.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că nu au existat răniţi la bord, adăugând că „Lion Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor pentru această neplăcere“.

Pasagerii au ajuns la destinaţie cu un alt avion. Imediat după incident, Ministerul Transporturilor a anunţat declanşarea unei anchete. 

Pe data de 29 octombrie, un avion Boeing 737 al companiei Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java la mai puţin de o jumătate de oră după decolarea din Jakarta, provocând moartea celor 189 de pasageri şi membri ai echipajului.

Potrivit informaţiilor furnizate până în prezent de comitetul indonezian pentru securitatea transporturilor, piloţii acestui zbor au primit informaţii eronate de la sistemul automat al avionului înainte de accident.

Avionul avusese un senzor defect la ultimele patru zboruri, care fusese reparat de mai multe ori.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite