Un atac aerian a ucis cel puțin 26 de persoane în Etiopia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alți 55 de oameni sunt tratați pentru rănile suferite, a declarat un oficial al spitalului local.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Cel puțin 26 de persoane au fost ucise într-un posibil atac aerian care a vizat centrul orașului Fynote Salam, în statul Amhara din nordul Etiopiei, a transmis de Reuters , citând o declarație a unui angajat al spitalului local.

Potrivit reprezentantului instituţiei medicale, duminică 22 de persoane au murit la faţa locului sau în ambulanţe, 4 victime au murit în spital. Alte 55 de persoane sunt tratate pentru rănile suferite în urma impactului.

Pe 14 august, Comisia Etiopiană pentru Drepturile Omului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la conflictul în curs dintre forțele federale și milițiile locale din regiunea Amhara. Potrivit acesteia, bombardamentele cu artilerie grea în Bahir Dar, Gondar și alte orașe ale statului au dus la numeroase victime civile și pagube zonelor rezidențiale. Declarația spune că posturile de poliție și închisorile au fost atacate în timpul revoltelor, activitatea administrației regionale a fost întreruptă, iar unii oficiali au fost uciși.

Pe 4 august, guvernul federal etiopian a declarat stare de urgență în regiunea Amhara după ciocnirile dintre trupele regulate și milițiile locale. Decizia a fost luată la cererea autorităților statului. 

Ciocniri armate au izbucnit în Amhara după ce autoritățile federale au cerut ca milițiile să fie dezarmate. Unitățile de miliție Amhara au luptat alături de forțele guvernamentale împotriva rebelilor din Tigray, care s-au revoltat împotriva guvernului federal în noiembrie 2020, dar au semnat un acord de pace și și-au depus armele doi ani mai târziu. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite