Un apropiat al lui Nelson Mandela: E timpul ca poporul „să îşi ia rămas bun“ de la fostul lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider sud-african se afla încă la secţia de terapie intensivă luni, la două zile după ce a fost spitalizat din cauza unei infecţii pulmonare.

Din ce în ce mai slăbit, el a fost adus la spital sâmbătă, când surse din apropierea fostului lider au precizat că starea acestuia este una „gravă, dar stabilă“, iar după 48 de ore în care nu au mai revenit cu informaţii, au anunţat că starea sa de sănătate este neschimbată.

Între timp, una dintre fiicele sale, Zenani Dlamini, care este ambasadorul sud-african în Argentina, s-a întors acasă pentru a fi alături de tatăl ei, relatează CNN în ediţia electronică.

Duminică, sud-africanii s-au rugat pentru starea de sănătate a lui Mandela, în timp ce prima pagină a cotidianului sud-african „Sunday Times“ titra: „E timpul să îl lăsăm să plece“.

Ziarul cita, de fapt, declaraţia unui prieten apropiat al acestuia, Andrew Mlangeni, care afirma că a venit timpul ca poporul să îşi ia rămas bun de la fostul lider.

Considerat părintele întemeietor al democraţiei sud-africane, Mandela a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a petrecut 27 de ani în detenţie, fiind considerat cel mai periculos activist anti-apartheid.

În 1993, a fost laureat al Premierului Nobel pentru Pace, iar în 1994, el a devenit primul preşedinte de culoare al ţării, însă numai pentru un singur mandat, aşa cum promisese anterior. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite