Turiști surprinși de erupția unui vulcan în Chile: de frică, ghidul a transmis un mesaj de adio VIDEO

0
Publicat:

Un ghid montan care făcea o drumeție pe un vulcan chilian chiar în momentul în care acesta a erupt sâmbătă a devenit atât de îngrijorat pentru siguranța sa încât a înregistrat o filmare emoționantă de rămas bun pentru familia sa în timp ce încerca să scape de coloana uriașă de cenușă.

Ghidul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, conducea un grup de turiști - printre care o mamă și un copil - de-a lungul vulcanului Lascar, de 18.000 de metri, când acesta a explodat brusc și neașteptat, trimițând în cer un nor imens de rocă sfărâmată.

Grupul a fost nevoit să fugă pentru a-și salva viața, potrivit New York Post. 

„Vulcanul a erupt, mă aflam pe marginea craterului. Andrés, frate... Te iubesc foarte mult. Trebuie să cobor cât mai repede...”, a spus ghidul montan în timp ce alerga frenetic pe versant.

„Mamă, tată... toată lumea.... vă iubesc.”

FOTO: Captură Video/ YouTube
FOTO: Captură Video/ YouTube

Vorbind cu Las Últimas Noticias, alpinistul a declarat că el ghida patru cetățeni francezi de-a lungul muntelui, care face parte din Anzi, când erupția i-a surprins pe toți.

Ghidul montan, în vârstă de 51 de ani, a declarat că a urcat pe vulcan de cel puțin 700 de ori și că are 17 ani de experiență ca ghid.

Erupția a avut loc în jurul orei 12:30, când una dintre persoanele pe care le ghida s-a întors să întrebe ce zgomot se aude - și s-a dovedit a fi o coloană masivă de fum care se ridica.

„Ea și fiul ei au fost foarte speriați. Ceilalți doi francezi au rămas calmi”, a declarat ghidul.

Grupul a avut nevoie de aproximativ 40 de minute pentru a coborî muntele. Nimeni nu a fost rănit în explozia de sâmbătă, au declarat oficialii din Chile.

Când a fost întrebat dacă i-a fost frică în timpul drumeției periculoase, ghidul a spus: „Am 51 de ani, lucrez de 17 ani ca ghid montan, experiența m-a ajutat. A fost incredibil. O binecuvântare. Este un loc atât de frumos, urc o dată pe săptămână”.

Oficialii au ridicat nivelul de alertă de la verde la galben după ce vulcanul Lascar a erupt sâmbătă.

Serviciul Național de Geologie și Minerit și Biroul Național de Urgențe al Ministerului de Interne au declarat stare de urgență după ce au înregistrat un cutremur asociat cu „dinamica fluidelor din interiorul sistemului vulcanic”.

Ambele entități au declarat că vor începe să facă publice măsurile de siguranță pentru a se asigura că locuitorii din zonă, precum și turiștii rămân în siguranță, deoarece vulcanul emite erupții din când în când.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite