Turcia l-a acuzat Benjamin Netanyahu că „trage regiunea în război pentru a rămâne la putere”

0
Publicat:

Turcia îl acuză pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu că intenţionează să bage în război Orientul Mijlociu „pentru a rămâne la putere”, pe fondul unui conflict sângeros în Fâşia Gaza cu mişcarea palestiniană Hamas, relatează AFP, scrie AGERPRES.

Recep Tayyip Erdoğan FOTO: Profimedia
Recep Tayyip Erdoğan FOTO: Profimedia

„Este evident că (Benjamin) Netanyahu încearcă să tragă regiunea în război pentru a rămâne la putere”, a spus ministrul turc de Afaceri Externe Hakan Fidan, la o conferinţă de presă în Qatar.

Hakan Fidan, care s-a adresat alături de premierul din Qatar şi ministrul de externe Mohammed ben Abdelrahman Al-Thani, consideră că „persistă” riscul unei extinderi a conflictului în regiune.

„Ne vom dubla eforturile pentru a pune capăt acestui război”, a adăugat acesta la încheierea unei convorbiri cu Mohammed ben Abdelrahmane Al-Thani.

Conducătorul mişcării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, va avea în acest sfârşit de săptămână o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în Turcia.

Erdogan a prezentat pe 10 aprilie condoleanţe conducătorului Hamas, pentru cei trei fii şi patru nepoţi care au fost ucişi în Fâşia Gaza într-un atac revendicat de Israel, la şase luni de la declanşarea războiului dintre Israel şi Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite