Turcia a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti care transportă trupe spre Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva
FOTO: Arhiva

Turcia a încercat de la începutul războiului din Ucraina să nu se îndepărteze de regimul de la Kremlin, pentru a reuşi o mediere între cele două state.

Turcia a închis spaţiul aerian pentru trupele ruseşti care transportă soldaţi către Siria, a declarat ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, potrivit Reuters

Interdicţia va fi valabilă timp de trei luni, autorizaţiile de zbor fiind reînnoite în fiecare trimestru. 

Rusia este unul dintre aliaţii regimului de la Damasc încă din 2011, de la izbucnirea războiului civil, însă nu a reacţionat la decizia Turciei, până în acest moment. 

„Am închis spaţiul aerian pentru avioanele militare ale Rusiei şi chiar şi pentru avioanele civile care merg în Siria şi transportă soldaţi”, a transmis Cavusoglu, fără a da mai multe explicaţii în privinţa deciziei. Acesta a transmis doar că permisiunea pentru spaţiul aerian a expirat în luna aprilie. 

Turcia încearcă în continuare să faciliteze o mediere între Ucraina şi Rusia, găzduind în două rănduri negocieri între reprezentanţii celor două state. În cazul în care se va reuşi programarea unei întâlniri între preşedintele Zelenski şi Vladimir Putin, cei doi s-ar putea întâlni tot în Turcia, a mai spus ministrul de externe al Turciei. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Emmanuel Macron, Marine Le Pen şi ameninţarea întunericului de la Kremlin peste Europa

Război şi Paşte. Cum a fost trăită marea sărbătoare creştină în timpul conflagraţiilor mondiale care au zguduit lumea 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite