Tucker Carlson a fost văzut la Moscova: speculații în presa americană despre motivele acestei vizite

0
Publicat:

Controversatul comentator politic american Tucker Carlson a stârnit speculații peste Atlantic după ce s-a lăsat văzut la Moscova la câteva luni după concedierea sa de către Fox News.

Tucker Carlson FOTO Arhivă
Tucker Carlson FOTO Arhivă

Conform publicației rusești Maș, Tucker Carlson a fost prezent la un spectacol jucat pe 1 februarie la Teatrul Bolșoi din capitala Federației Ruse.

Presa americană a început imediat să se întrebe asupra scopului vizitei lui Carlson la Moscova, în condițiile în care acesta a căutat justificări în emisiunile sale pentru agresiunea militară rusă din Ucraina și a lansat critici dure la adresa conducerii de la Kiev, administrației președintelui Biden și NATO.

Concediat de Fox News în aprilie anul trecut, Tucker Carlson și-a continuat comentariile pro-Rusia și anti-Ucraina, multe dintre ele înțesate cu teorii ale conspirației, pe propriile canale de așa-zisă activitate jurnalistică.

Tucker Carlson este unul dintre comentatorii politici americani preferați ai Kremlinului. Conform unei note scurse de la Kremlin, organele de propagandă ale lui Putin primiseră ordin să-l citeze frecvent pe Carlson ca indiciu al faptului că occidentalii susțin războiul din Ucraina.

Margarita Simonian, o cunoscută propagandistă a Kremlinului, a declarat acum câteva luni că Tucker Carlson și-ar dori un interviu cu Vladimir Putin. Redactorul-șef al RT l-a lăudat pe fostul comentator și gazdă de emisiuni la Fox News, susținând că face „o treabă gozavă”.

În septembrie, comentatorul politic american a recunoscut că vrea să realizeze un interviu cu liderul rus, dar a acuzat, fără dovezi, că nu a putut să facă acest lucru din cauza administrației SUA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite