Trupele americane din Orientul Mijlociu nu mai sunt atacate de la introducerea armistițiului între Israel şi Hamas

0
Publicat:

Trupele americane staționate în Irak și Siria erau atacate aproape zilnic în Irak și Siria, dar atacurile au încetat de când a intrat în vigoare armistițiul dintre Israel și Hamas a intrat în vigoare vineri, a anunțat Pentagonul, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Pentagon FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Pentagon FOTO: Shutterstock (Arhivă)

„Nu a mai fost niciun atac asupra forţelor americane în Irak şi Siria din 23 noiembrie”, cu o zi înainte de începerea armistiţiului, a declarat în timpul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Forțele americane aflate în cele două țări au fost ținta a peste 70 de atacuri cu rachete, obuze şi drone, atribuite de Washington unor grupuri afiliate Iranului.

Există grupuri armate apropriate Iranului care amenință că vor ataca forțele americane desfășurate în Orientul Mijlociu din cauza sprijinului pe care Statele Unite îl oferă Israelului în conflictului cu Hamas.

Majoritatea atacurilor din trecut împotriva soldaţilor americani şi ai coaliţiei au fost revendicate, pe canale Telegram apropiate grupărilor armate pro-Iran, de un grup numit „Rezistenţa islamică în Irak”.

Statele Unite au aproximativ 900 de soldaţi detașați în Siria şi aproape 2.500 în Irak pentru a lupta împotriva organizaţiei Stat Islamic.

Totodată, generalul Pat Ryder a anunţat că, în cadrul armistiţiului dintre Israel şi Hamas, Statele Unite au încetat să mai survoleze cu drone Fâşia Gaza cu scopul de a găsi ostatici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite