Trump nu mai are nevoie de zid: de teama coronavirusului, mai mulţi mexicani blochează un punct de frontieră cu Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Graniţa dintre Statele Unite şi Mexic în perimetrul localităţii Nogales FOTO Getty Images
Graniţa dintre Statele Unite şi Mexic în perimetrul localităţii Nogales FOTO Getty Images

Mai mulţi protestatari mexicani au blocat un punct de frontieră cu Statele Unite, de teama ca vecinii lor să nu le aducă noi cazuri de coronavirus.

Mai mulţi locuitori ai statului mexican Sonora au început de miercuri să blocheze punctul de frontieră DeConcini, cu Arizona.

Protestatarii şi-au pus măşti pe faţă şi şi-au făcut pancarte prin care le transmit americanilor „să stea acasă”, scrie BBC News, potrivit digi24.ro.

Acţiunea este condusă de către membrii grupului „Sonorans for Health and Life”, care solicită efectuarea de teste medicale pentru toate persoanele care vin în Mexic din Statele Unite.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 creşte dramatic în Statele Unite, ajungând la 85.749, dintre care 1.304 fatale. China, ţara de unde a plecat coronavirusul în lume, are în prezent 81.340 de cazuri, dintre care 3.292 fatale. Mexicul numără 585 de cazuri, dintre care opt fatale.

Adept al politicilor anti-migranţi, Donald Trump a făcut din ridicarea unui zid la graniţa cu Mexicul o prioritate a mandatului său de preşedinte. Acum roata se întoarce.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite