Trei militari NATO au fost ucişi în Afganistan de un kamikaze călare pe un măgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măgarii, buni la toate în Afganistan
Măgarii, buni la toate în Afganistan

Trei militari NATO şi un interpret afgan au fost ucişi marţi de către un atacator sinucigaş, călare pe un măgar, care s-a detonat la trecerea unui convoi militar, în provincia Wardak, la sud-vest de Kabul.

"Un kamikaze călare pe un măgar s-a detonat la trecerea unui convoi al forţelor afgane şi străine. Trei militari străini au fost ucişi, patru militari afgani au fost răniţi, iar un interpret afgan a murit", a declarat pentru AFP Ataullah Khogyani, un purtător de cuvânt al Guvernului provincial din Wardak.

Forţa internaţională NATO în Afganistan (ISAF) a confirmat, într-un comunicat, moartea a trei militari, fără să le precizeze naţionalitatea.

Atacul nu a fost revendicat până marţi la prânz. Atentatele sinucigaşe reprezintă una dintre "armele" de predilecţie ale insurgenţilor.

Provincia Wardak este un fief al talibanilor, care luptă de la îndepărtarea lor de la putere, în 2001, împotriva Guvernului afgan şi unei coaliţii internaţionale de aproximativ 100.000 de militari, dintre care majoritatea sunt americani.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite