Teroriștii Hamas au drogat copiii pe care i-au ținut în captivitate și i-au însemnat. Ce scrie presa din Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii răpiți de teroriștii Hamas, pe 7 octombrie, au fost drogați și însemnați pe corp, pentru a putea fi identificați, dacă reușeau să scape, scrie presa israeliană. 

Băieții israelieni răpiți de Hamas și eliberați în această săptămână - Foto Twitter/X
Băieții israelieni răpiți de Hamas și eliberați în această săptămână - Foto Twitter/X

Teroriștii Hamas care au răpit pe 7 octombrie mai mulți cetățeni israelieni, au fost antrenați să realizeze un semn specific pe corpul copiilor. Aceștia au pus unul dintre picioarele copiilor pe eșapamentul motocicletei, scrie presa din Israel, citată de G4Media

Mai mult decât atât, unchiul a doi dintre copiii ostatici, care au fost eliberați, susține că aceștia au fost drogați, potrivit unui reportaj de pe N12, citat de Jerusalem Post. 

Unchiul celor doi copii din Kibbutzul Nir Oz, care au fost eliberați de Hamas, Yaniv a făcut aceste declarații în fața miniștrilor de externe din Europa. 

Arsurile sunt folosite de Hamas ca metodă de identificare. În acest fel, copiii puteau fi găsiți în cazul în care ar fi scăpat din captivitate, conform planului publicat de N12. 

Totodată, teroriștii au fost drogați în mod repetat și mutați dintr-un loc în altul. 

Copiii s-au întors la noi și ne-au împărtășit povești sfâșietoare despre experiențele lor în Gaza”, a povestit unchiul copiilor, conform sursei citate anterior.

Un detaliu deosebit de tulburător care m-a cutremurat a fost modul în care fiecare copil capturat de Hamas a fost pus pe o motocicletă. Au poziționat piciorul copilului pe țeava de eșapament a motocicletei, provocându-i arsuri. Acest lucru a fost făcut pentru a marca copiii, asigurând identificarea lor în cazul în care ar fi încercat să scape sau să fie salvați. Acum sunt în siguranță cu noi, deși au fost drogați și tratați îngrozitor, dar cel puțin acum sunt aici cu noi”, a adăugat acesta conform sursei citate anterior. 

Fostul premier Naftali Bennett, a comentat dezvăluirea unchiului celor doi băieți pe rețeaua de socializarea Twitter/X

Acum știm că teroriștii Hamas care i-au ținut ostatici pe Yagel Yaacov, în vârstă de 13 ani, și pe fratele său Or, au folosit o țeavă de eșapament de motocicletă fierbinte pentru a le „imprima” o arsură pe picioare, ca o modalitate de a-i identifica în cazul în care vor încerca să scape. Permiteți-mi să repet: au luat o bucată de metal fierbinte și au pus-o pe picioarele unui copil neajutorat de 13 ani captiv”, a scris Bennett pe această rețea, pe 1 decembrie.

Fostul prim ministru a concluzionat: „Hamas sunt niște monștri sadici și va trebui să îi ucidem”. 

Declarațiile vin după ce forțele armate israeliene au reluat ostilitățile împotriva Hamas în Fâșia Gaza, după ce Israelul a acuzat grupul palestinian islamist de încălcarea condițiilor armistițiului temporar de șapte zile, prin lansarea de atacuri asupra teritoriului israelian, conform agenției Reuters, citată de Agerpres. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite