Tentativă de pătrundere în palatul prezidenţial Alvorada din Brazilia

0
Publicat:

Poliția federală braziliană a anunțat deschiderea unei anchete după o tentativă de pătrundere în zorii zilei în Palacio da Alvorada, reședința oficială a președintelui brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva la Brasilia, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Luiz Inacio Lula da Silva FOTO: Facebook Luiz Inacio Lula da Silva
Luiz Inacio Lula da Silva FOTO: Facebook Luiz Inacio Lula da Silva

Autorităţile braziliene investighează pentru a stabili „împrejurările din jurul acestei tentative de pătrundere” comisă de o persoană aflată la bordul unei maşini, potrivit unui comunicat.

Conform site-ului de informaţii Metropoles, care a dezvăluit evenimentele, preşedintele Lula da Silva se afla la Palacio da Alvorada când s-a întâmplat acest lucru. Președintele se întorsese în urmă cu puţin timp dintr-o vizită la Rio de Janeiro.

Tot potrivit site-ului, cu puţin înainte de ora locală 05.45 (08.45 GMT), o maşină neagră a înaintat cu viteză spre reşedinţa oficială a preşedinţilor brazilieni, situată pe o peninsulă şi înconjurată de o grădină.

Refuzând să se supună ordinelor membrilor gărzii oficiale, şoferul şi-a continuat deplasarea până la un grilaj metalic care i-a spart cauciucurile, după care a reuşit să fugă. În timp ce încerca să-l aresteze, un agent de securitate a deschis focul de două ori asupra maşinii, potrivit site-ului.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite