Tanc al armatei, de la o bază militară din Israel, găsit într-un depozit de deșeuri. De ce a fost furat

0
Publicat:

Potrivit autorităților, tancul dezafectat a fost găsit într-un depozit de deșeuri la 20 de kilometri distanță de o bază de antrenament a armatei, situată în nordul Israelului.

Tancul armatei israeliene, găsit la depozitul de deșeuri FOTO Captură Twitter
Tancul armatei israeliene, găsit la depozitul de deșeuri FOTO Captură Twitter

Un tanc, care a fost furat de la o bază militară din nordul Israelului a fost găsit într-un depozit de deșeuri, notează publicația Al Jazeera.

Ministerul israelian al Apărării a raportat furtul unui tanc dintr-o bază de antrenament al armatei de lângă Eliakim Interchange, la nord de Israel, a declarat poliția, într-un comunicat transmis miercuri.

Tancul a fost găsit la 20 de kilometri distanță, la sud de orașul de coastă Haifa. Acesta se afla într-un depozit de deșeuri.

„Dintr-o cercetare prealabilă a împrejurărilor cazului, se bănuiește că tancul nu este activ și a fost furat de la fața locului din motive care sunt investigate, în acest stadiu. După localizarea tancului furat, a fost trimisă o notificare către Ministerul Apărării, iar poliția a deschis o anchetă comună cu Ministerul Apărării”, se arată într-un comunicat al poliției.

Două persoane au fost arestate

O declarație militară a spus că tancul era doar parte a unui Merkava Mk II, care a fost dezafectat cu mulți ani în urmă.

„Nu are mijloace de înarmare, iar sistemele sale nu funcționează. Tancul a fost amplasat într-o zonă de tragere, care este deschisă oricărui trecător și a fost folosit ca vehicul staționar pentru exercițiile soldaților”, se mai spune în declarație.

Aparatul militar „a fost returnat către sistemul de apărare”.

Investigația incidentului și a fost deschisă o anchetă, pentru a fi stabilit, cu exactitate, cum a avut loc furtul. Doi suspecți au fost arestați, potrivit The Jerusalem Post.

Un furt similar, în semn de protest

În februarie, doi militari veterani au furat un tanc de pe Înălțimile Golan, pentru a protesta împotriva planurilor guvernului de a revizui sistemul judiciar al țării.

Israelul s-a aflat în mijlocul unor tulburări politice în ultimele luni, din cauza unui plan guvernamental de a introduce reforme judiciare, văzute de opoziție ca o captare a puterii în favoarea autorității executive.

De partea cealaltă, prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, insistă că reforma ar spori democrația și va restabili echilibrul între ramurile legislative, executive și judiciare ale guvernului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite