Surse: Unul dintre americano-haitienii implicaţi în asasinarea preşedintelui Jovenel Moise era informator al DEA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţi arestaţi în urma asasinării preşedintelui Jovenel Moise FOTO EPA-EFE
Suspecţi arestaţi în urma asasinării preşedintelui Jovenel Moise FOTO EPA-EFE

Unul dintre americano-haitienii arestaţi pentru implicare în asasinarea preşedintelui Jovenel Moise a fost un informator al agenţiei americane antidrog DEA, a declarat luni un reprezentant al acesteia, potrivit Reuters.

Autorităţile haitiene au arestat doi americani de origine haitiană - Joseph Vincent şi James Solanges - în cazul asasinării preşedintelui Jovenel Moise, ucis acum o săptămână în reşedinţa sa din Port-au-Prince. Alţi 26 de suspecţi - toţi cetăţeni columbieni - au fost reţinuţi în urma acestei crime.

Exprimându-se sub acoperirea anonimatului, reprezentantul DEA a refuzat să precizeze care dintre cei doi americano-haitieni era informator al agenţiei antidrog.

Într-un e-mail, el a anunţat că suspectul a contactat DEA după asasinrea lui Jovenel Moise. Agenţia, a adăugat reprezentantul, l-a sfătuit pe suspect să se predea autorităţilor haitiene.

El a subliniat totodată că „aceşti indivizi nu au acţionat în interesul DEA”.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, suspectul nu mai era un informator activ în momentul asasinării preşedintelui haitian.

Joseph Vincent şi James Solages le-au declarat anchetatorilor că aveau rolul de traducători şi că aceştia dispuneau de un mandat de arestare. Ei spun că preşedintele era deja mort când au ajuns la faţa locului.

Autorităţile haitiene au arestat 17 suspecţi în acest caz şi caută alţi opt suspecţi. Trei suspecţi au fost ucişi în cadrul operaţiunilor de reţinere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite