Cine este „suspectul cheie” arestat în cazul asasinării preşedintelui Jovenel Moise. Cum a intrat în Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele haitian Jovenel Moise
Preşedintele haitian Jovenel Moise

Poliţia din Haiti l-a arestat pe „suspectul cheie”, bănuit că a pus la cale asasinarea preşedintelui Jovenel Moise.

„Suspectul cheie” în cazul acestui asasinat este un cetăţean haitian care a intrat în ţară cu un avion privat, arată poliţia haitiană, citată de Digi 24. Acesta ar fi avut motive politice pentru comiterea asasinatului şi ar fi recrutat oameni pentru a-şi duce la îndeplinire scopul.

„Este vorba despre un individ care a intrat în Haiti la bordul unui avion privat, având obiective politice", a informat Leon Charles, directorul poliţiei naţionale din Haiti.

În luna iunie, Charles Emmanuel Sanon, în vârstă de 63 de ani, cetăţean haitian, a intrat în ţară la bordul unui avion privat fiind însoţit de mai mulţi cetăţeni columbieni, responsabili de asigurarea securităţii sale.

Ulterior misiunea s-a schimbat", a explicat Leon Charles.„Misiunea era arestarea preşedintelui Republicii şi operaţiunea a fost organizată de aici: alte 22 de persoane au intrat apoi în Haiti", a adăugat el, citat de Digi 24.

18 cetăţeni columbieni au fost arestaţi şi interogaţi. Aşa s-a aflat că Charles Emmanuel Sanon a recrutat 26 de membri ai comandoului prin serviciile unei companii de securitate venezuelene numită CTU, cu sediul în Florida.

"Când noi, poliţia, am blocat înaintarea acestor bandiţi după ce au comis crima, prima persoană care a fost sunată de atacatori a fost Charles Emmanuel Sanon. La rândul său, acesta a luat legătura cu alte două persoane pe care le considerăm autorii morali ai asasinării preşedintelui Jovenel Moise", a indicat Leon Charles, fără a da detalii despre identitatea acestor doi suspecţi.

Membrii FBI, ai Departamentului de Stat, ai Departamentului de Justiţie şi ai Departamentului pentru Securitate Internă din SUA au ajuns duminică în Haiti, unde s-au întâlnit cu directorul general al poliţiei naţionale.

Citeşte şi:

Mărturie de pe patul de spital a văduvei preşedintelui haitian: Într-o clipă, mercenarii au intrat în casa mea şi l-au ciuruit pe soţul meu

Guvernul haitian a cerut SUA şi ONU să-l ajute cu trupe. Anchetă: Cel puţin 17 foşti militari columbieni au fost implicaţi în asasinarea preşedintelui Jovenel Moise

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite