SUA au cerut Iranului să elibereze „imediat” nava petrolieră sechestrată

0
Publicat:

Diplomaţia americană a solicitat Iranului să elibereze „imediat” nava petrolieră sechestrată în Golful Oman, relatează AFP, scrie Agerpres.

Vas petrolier FOTO: Shuttershock
Vas petrolier FOTO: Shuttershock

„Guvernul iranian trebuie să elibereze imediat nava şi echipajul acesteia”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel.

„Această sechestrare ilegală a unei nave comerciale este cel mai recent exemplu al comportamentului Iranului, sau permis de Iran, care vizează perturbarea comerţului internaţional”, a adăugat Patel.

Iranul a sechestrat un petrolier în zona din apropierea Golfului Oman, ca răspuns față de „furtul” de către SUA a unei importante încărcături de petrol tranportată de aceeași navă anul trecut, în contextul tensiunilor regionale, a informat presa de stat iraniană, preluată de AFP, scrie Agerpres.

Agenţia pentru securitate maritimă britanică (UKMTO) şi compania privată Ambrey au raportat că persoane înarmate şi purtând uniformă militară au urcat la bordul navei „Sfântul Nicolae”, care înainte a purtat numele „Suez Rajan”, un petrolier gestionat de o companie greacă şi care navighează sub pavilionul Insulelor Marshall.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite