SUA analizează o propunere primită din partea Turciei în legătură cu Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrevedere Rex Tillerson cu Recep Tayyip Erdogan la Ankara FOTO EPA-EFE
Intrevedere Rex Tillerson cu Recep Tayyip Erdogan la Ankara FOTO EPA-EFE

Turcia a propus Statelor Unite ca trupele kurde YPG să se retragă la est de râul Eufrat şi trupele turce şi americane să acţioneze împreună în zona Manbij din Siria, conform unui oficial turc, scrie Reuters.

Oficialul, care nu a dorit să fie identificat deoarece informaţia încă nu a fost făcută  publică, a spus că Statele Unite vor lua în considerare oferta, care a fost făcută secretarului de stat Rex Tillerson în timpul vizitei sale la Ankara.

Tillerson a ajuns în Turcia joi pentru o vizită de două zile ce va include cel mai probabil discuţii tensionate între cele două ţări ale căror relaţii s-au răcit după ce americanii au susţinut forţele kurde din Siria. Kurzii sunt consideraţi terorişti de Turcia.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi Rex Tillerson au avut o discuţie „productivă şi deschisă“ pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre cei doi aliaţi NATO, conform unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Turcia a lansat atacuri atât aeriene cât şi la sol luna trecută în regiunea Afrin a Siriei pentru a-i alunga din zonă pe militanţii kurzi din YPG.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite