Statul Islamic a capturat sute de muncitori ai unei fabrici de ciment din apropierea capitalei Siriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua teroristă Stat Islamic a capturat joi cel puţin 125 de muncitori la o fabrică de ciment din apropierea capitalei siriene Damasc, relatează agenţia de presă oficială a Siriei, citată de CNN.

Oficialii companiei Al-Badiyeh Cement Co .au declarat că au pierdut legătura cu muncitorii de la fabrica din apropierea capitalei siriene joi după-amiază, conform SANA, care citează o sursă din cadrul Ministerului Industriei al regimului Bashar al-Assad.

Martorii de la faţa locului au relatat că în jur de 125 de muncitori ar fi fost urcaţi în autocare care se îndreptau spre zone aflate sub controlul reţelei teroriste. SANA relatează că aproximativ 300 de muncitori ai fabricii de ciment ar fi fost capturaţi de Statul Islamic.

Directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului din Londra, Ramdi Abdulrahman, a declarat pentru CNN că organizaţia estimează că între 150 şi 250 de muncitori sunt acum daţi dispăruţi în urma operaţiunii Statului Islamic.

Fabrica de ciment este situată în oraşul Al-Dhmeir, aflat la 48 de kilometri nord-est de capitala siriană Damasc.

Reţeaua teroristă execută regulat răpiri în masă ale civililor din zone slab protejate, care sunt apoi antrenaţi ca noi recruţi, executaţ, vânduţi în sclavie sau, în cazul femeilor, folosite pe post de sclave sexuale. În ianuarie, Statul Islamic a răpit aproximativ 400 de civili din oraşul est-sirian Deir el-Zor.

Al-Dhmeir se află teoretic sub controlul rebelilor antiguvernamentali, însă localitatea este situată în apropierea teritoriilor controlate de Statul Islamic în zona metrolopitană a Damascului. 

image

Legendă: Teritoriile marcate cu roşu se află sub controlul forţelor guvernamentale, cele cu verde sunt controlate de rebeli, iar cele cu negru se află sub controlul Statului Islamic. Sunt încercuite capitala Damasc şi oraşul Al-Dhmeir din nord-est - unde este situată fabrica de ciment. Sursă hartă: syria.liveuamap.com

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri