Lista Turciei cu cei mai căutaţi terorişti. Ankara oferă recompense de 14 milioane de dolari pentru capturarea unor jihadişti din Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul turc oferă recompense de aproape 14 milioane de dolari pe capetele a 23 de jihadişti din cadrul reţelei extremiste sunnite Statul Islamic, trei dintre aceştia fiind cotaţi la peste 1,4 milioane de dolari fiecare, relatează International Business Times.

Lista neagră întocmită de Turcia este împărţită pe culori, în funcţie de importanţa suspecţilor de terorism căutaţi. Cei mai căutaţi terorişti sunt indicaţi cu roşu. Trei membri ai Statului Islamic fac parte din această categorie, în special Ilhami Bali, suspectat că este liderul jihadiştilor din Turcia, şi Mustafa Dokumaci, suspectat de coordonarea unor atacuri îndreptate împotriva kurzilor care luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Guvernul de la Ankara oferă pentru fiecare dintre cei trei recompense de peste 1,4 milioane de dolari. Ceilalţi 20 cei mai căutaţi terorişti, printre care şi trei femei, sunt indicaţi cu albastru. Autorităţile turce oferă pentru fiecare dintre aceştia recompense de peste 530.000 de dolari.

Această listă a fost întocmită într-un context de creştere a ameninţărilor teroriste în Turcia. Autorităţile de Ankara au fost criticate pentru lipsa de securitate din ţară după ce mai multe atacuri teroriste organizate de Statul Islamic şi rebelii kurzi au provocat moartea a sute de persoane în special la Ankara şi Istanbul.

Mustafa Dokumaci, de exemplu, este suspectat de orchestrarea a două atentate în cursul anului trecut, unul îndreptat împotriva militanţilor de extremă stânga, la Suruc, în sudul Turciei, un atac soldat cu 30 de morţi şi altul la un miting de la Ankara, soldat cu peste 100 de morţi.

Recent, din raţiuni de securitate regională, Israelul le-a recomandat cetăţenilor săi prezenţi în teritoriul turc să se întoarcă acasă, în timp ce Pentagonul a ordonat evacuarea rudelor personalului militar american aflate în sud Turciei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite