Statele Unite vor aplica noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Iranului

0
Publicat:

Statele Unite vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei ce vizează peste 500 de entități legate de „susţinătorii săi şi maşina sa de război”, a declarat joi pentru AFP o purtătoarea de cuvânt a Departamentului Apărării, informează AFP.

Statele Unite vor aplica noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Iranului FOTO: Shutterstock
Statele Unite vor aplica noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Iranului FOTO: Shutterstock

„Aceasta va fi cea mai mare tranşă de la începutul invadării Ucrainei de către Putin”, a spus ea, subliniind că aceste sancţiuni vor fi luate atât de Departamentul Trezoreriei, cât şi de Departamentul de Stat.

Casa Albă indicase mai în cursul zilei de joi că vineri vor fi anunţate sancţiuni „majore” împotriva Rusiei ca reacția la moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, dar şi pentru a marca doi ani de când a început invazia Ucrainei.

Administraţia Biden asigură în mod constant Ucraina de sprijinul său, dar ajutorul militar de 60 de miliarde de dolari este blocat în prezent în Congres.

La rândul său, Regatul Unit a anunţat joi un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei, ce vizează peste 50 de personalităţi şi companii, în special în sectoare ce permit armatei ruse să se aprovizioneze cu muniţie, rachete şi explozibili, precum şi „surse cheie de venit pentru Rusia”, cum ar fi comerţul cu metale, diamante şi resurse energetice. Londra a anunţat, de asemenea, noi livrări de rachete către Kiev.

De asemenea, SUA vor adopta „sancţiuni suplimentare” împotriva Iranului din cauza sprijinului Teheranului pentru ofensiva armatei ruse în Ucraina, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe. „Vom adopta sancţiuni suplimentare împotriva Iranului în zilele următoare şi suntem gata să mergem mai departe dacă Iranul furnizează rachete balistice Rusiei”, a declarat John Kirby presei. „Deocamdată nu avem nicio confirmare a livrărilor de rachete din Iran către Rusia”, a adăugat el. Purtătorul de cuvânt a estimat însă că, potrivit Statelor Unite, Iranul are intenţia de a face astfel de livrări. În acest caz, „răspunsul comunităţii internaţionale va fi rapid şi sever”, a dat el asigurări. „Rusia primeşte arme şi muniţii din Iran şi Coreea de Nord. De asemenea, suntem îngrijoraţi de sprijinul pe care companiile chineze îl oferă industriei ruse de apărare. Şi între timp, Camera Reprezentanţilor lasă Ucraina să se apere singură”, a acuzat John Kirby.

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite