Statele Unite nu sunt interesate de un război cu Yemen

0
Publicat:

SUA a dorit un război cu Yemenul, dar nu vor ezita să ia noi măsuri ca răspuns la atacurile rebelilor houthi în Marea Roșie, a anunțat vineri Casa Albă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Yemen FOTO: Shutterstock
Yemen FOTO: Shutterstock

„Nu ne interesează... un război cu Yemenul. Nu suntem interesaţi de un conflict de orice fel aici”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, la bordul Air Force One. „Tot ceea ce a făcut preşedintele a încercat să prevină orice escaladare a conflictului, inclusiv atacurile de aseară”, a comunicat acesta.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie care cere încetarea „imediată” a atacurilor rebelilor houthi asupra navelor comerciale în Marea Roşie, menţionând  dreptul statelor membre de a apăra navele în faţa acestor atacuri. Rusia s-a abţinut la votul asupra acestei rezoluţii.

SUA și Regatul Unit au efectuat vineri atacuri țintite cu rachete lansate de nave, submarine și avioane asupra unor instalații militare ale rebelilor houthi în Yemen. Acești rebeli apropriați de Iran și care controlează coasta vestică a Yemenului și-au multiplicat atacurile în Marea Roșie asupra navelor despre care se crede că au legături cu Israelul, ca ripostă față de ofensiva armatei israeliene împotriva grupării Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite