Statele Unite denunță arestările făcute de poliția din Tunisia

0
Publicat:

Statele Unite consideră că intervenţia poliţiei din Tunisia la sediul Baroului, precum şi arestarea unor personalităţi ale societăţii civile, ca fiind „în contradicţie cu drepturile universale garantate de Constituţie”, a indicat marţi Departamentul de Stat, notează AFP.

Soldat și drapel Tunisia FOTO: Shutterstock
Soldat și drapel Tunisia FOTO: Shutterstock

„Acest tip de acţiune contrazice ceea ce credem că sunt drepturile universale garantate în mod explicit de Constituţia Tunisiei”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, ca răspuns la o întrebare.

„Intervenim direct pe lângă guvernul tunisian la toate nivelurile pentru a sprijini drepturile omului, inclusiv libertatea de exprimare”, a spus purtătorul de cuvânt în cursul unui briefing de presă.

Doi cunoscuţi jurnalişti de radio şi televiziune au fost reţinuţi pentru critici la adresa situaţiei din Tunisia, la o zi după arestarea în direct la o televiziune franceză a unei avocate şi unei jurnaliste din motive similare.

De când preşedintele Kais Saied, ales cu largă majoritate în octombrie 2019 pentru cinci ani, şi-a asumat puteri depline ca urmare a unei lovituri de stat din iulie 2021, ONG-urile tunisiene şi internaţionale deplâng o restrângere a drepturilor omului în ţara de origine a revoluţiilor arabe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite