Soarta pisicilor în China: vândute pe nimic, măcelărite şi servite ca delicatese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de pisici au fost salvate luni de 50 de voluntari de la a fi mâncate în restaurante FOTO Reuters
Sute de pisici au fost salvate luni de 50 de voluntari de la a fi mâncate în restaurante FOTO Reuters

În timp ce vesticii îşi răsfaţă pisicile, chinezii le cresc şi le vând restaurantelor ca să mai facă un ban în plus. Patronii de restaurant le expun, lăsând clienţii să-şi aleagă pisica din care le va fi gătită mâncarea.

Chinezii din mediul rural cresc pisici, ca să mai câştige nişte bani. Sătenii chinezi le ţin în hambare şi le ţin legate cu ajutorul unor bucăţi de nailon.

Pentru că tradiţia spune că e de rău augur să mănânci pui de pisică, chinezii aşteaptă ca mâţele să facă un an şi abia apoi le vând, fie direct în pieţe, fie unor intermediari.

Suferinţa continuă după ce sunt cumpărate din piaţă, fiindcă patronii de restaurant le expun, spre deliciul clienţilor care consideră carnea de pisică o delicatesă. În fiecare seară, sunt mutate în nişte cuşti care se află în afara restaurantului, iar clienţii sunt invitaţi să aleagă una care le place. Apoi, bucătarul sacrifică pisica, tăindu-i gâtul.

Chinezii care militează pentru drepturile animalelor cred că interesul pentru carnea de pisică a crescut de când puterea de cumpărare a locuitorilor din Guangdong, cea mai prosperă provincie din China, se află în continuă creştere.

„Oamenii au mai mulţi bani în buzunar acum, aşa că îşi permit multe dintre aşa-zisele delicatese”, spune un reprezentant al unei asociaţii pentru apărarea drepturilor animalelor. „Carnea de pisică este cel mai des întâlnită în restaurantele din sud-estul ţării, dar tot mai multe restaurante din toată ţara au început s-o includă în meniu”, a mai spus acesta.

Cruzimea cu care sunt tratate felinele este tot mai des întâlnită în China, unde anual sunt omorâte patru milioane de pisici.

La începutul săptămânii, sute de pisici au fost salvate de 50 de voluntari din provincia Hunan.

Activiştii din Changsha, capitala provinciei Hunan, au reuşit să salveze pisicile înfometate, închise în 40 de cuşti, după ce camionul care le transporta spre restaurant, unde urmau să fie gătite, a fost implicat într-un accident. 

Accidentul a întârziat călătoria cu 24 de ore, timp în care 50 de localnici au putut lua felinele. Se pare că la scurt timp după accident, a fost dat un anunţ pe reţeaua de socializare Weibo (un site chinezesc similar Twitter), prin care rezidenţii din Changsha erau îndemnaţi să adopte aceste pisici.

Cum au fost salvate 1000 de pisici de la a fi mâncate la restaurant

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite