Siria susține că Israelul a atacat cu rachete aeroporturile din Damasc și Alep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul ar fi efectuat mai multe atacuri cu rachete asupra Aeroportului Internațional Damasc și Aeroportului Internațional Alep din Siria, potrivit informațiilor venite din presa siriană și citate de Jerusalem Post

Aeroportul International din Damasc FOTO Ministerul Israelian al Apararii via JP
Aeroportul International din Damasc FOTO Ministerul Israelian al Apararii via JP

Apărarea antiaeriană siriană a răspuns la atac. Potrivit presei siriene, citate de Reuters,  atacurile au provocat pagube, dar nicio victimă pe aeroportul din Alep, dar nu au fost prezentate informații cu privire la impactul asupra aeroportului din Damasc.

Israelul a desfășurat de ani de zile lovituri împotriva a ceea ce a descris drept ținte legate de Iran în Siria, inclusiv împotriva aeroporturilor din Alep și Damasc.

Surse citate de Reuters au spus că loviturile pe aeroporturi sunt menite să perturbe liniile de aprovizionare iraniene către Siria, unde influența Teheranului a crescut de când a început să-l sprijine pe președintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011.

Atacurile au avut loc cu o zi înainte ca ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, să viziteze Siria.

Presupusele atacuri aeriene israeliene au loc pe fondul operațiunii în curs de desfășurare a armatei împotriva Hamas. Obuze de artilerile au fost trăsate dinspre granița cu Siria în Israel, marți seară.

Unele dintre obuzele au aterizat cel mai probabil în câmpuri deschise în Înălțimile Golan din Israel, a adăugat armata. IDF a răspuns cu foc de artilerie și mortar către sursa bombardamentelor siriene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite