Siria: Elicoptere ale armatei americane au efectuat o operațiune în nord-est: un mort, mai multe persoane rănite

0
Publicat:

Televiziunea de stat a Siriei a anunțat, joi, că mai multe elicoptere ale armatei americane au efectuat o operațiune în nord-estul țării. Forțele debarcate au ucis o persoană, relatează AFP și Reuters, conform Agerpres.

Elicoptere ale armatei americane au efectuat o operațiune în Siria.
O persoană a murit și mai multe au fost răpite. FOTO: News.ro

Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), ONG cu sediul la Londra, a semnalat că aceasta a fost prima operațiune helipurtată a forțelor americane într-o zonă care se află sub controlul guvernului de la debutul războiului în Siria în anul 2011. 

Conform televiziunii siriene, operațiunea a fost realizată de „ocupantul american” în timpul nopții, într-o zonă situată în apropiere de satul kurd Qamichli. 

Operațiunea a vizat un sat care se află sub controlul trupelor guvernamentale siriene, conform mai multor surse întrebate de AFP. 

La cererea AFP, Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu (Centocom) a răspuns că nu are pentru moment informații de transmis pe această temă. 

Un localnic, care a fost contactat de agenția franceză, a afirmat că „trei elicoptere care transportau trupe au aterizat în zori şi le-au transmis prin difuzoare locuitorilor să rămână în case”. 

Trupele americane „au percheziţionat o casă şi au ucis o persoană”, după care „au răpit” alte două care se aflau în aceeaşi casă, a mai afirmat localnicul. 

Între militarii americani și o forță ajutătoare a regimului a avut loc un schimb de focuri, a mai menționat martorul, conform căruia un membru al acestei trupe a fost, totodată, răpit. 

Trupele americane au anunțat la 16 iunie capturarea unui lider al grupării Stat Islamic în cursul unei operațiuni helipurtate într-un sat situat în nordul Siriei aflat în afara controlului trupelor Damascului. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite