Șapte morți și peste 50 de persoane infectate în primul focar major de holeră în Siria

0
Publicat:

Ministerul sirian al Sănătății a anunțat că șapte persoane au murit, iar alte peste 50 sunt infectate în primul focar major de holeră din Siria de mai bine de un deceniu. Focarul apărând cel mai probabil pe fondul lipsei de apă și al deteriorării provocate de conflict infrastructurii de tratare a apei, relatează AFP, conform Agerpres.

Peste 53 de cazuri de holeră au fost înregistrate în Siria. Foto: FOTO EPA-EFE
Peste 53 de cazuri de holeră au fost înregistrate în Siria. Foto: FOTO EPA-EFE

Ministerul a confirmat, marți seară, într-un comunicat de presă, existența a 53 de cazuri de holeră în cinci din cele 14 provincii ale țării, cel mai mare număr fiind înregistrat în provincia Alep.  

Conform Ministerului, șapte persoane au murit din pricina acestei boli. 

În aceeași ordine de idei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat, marți, un avertisment cu privire la riscul „foarte ridicat” de răspândire a holerei în Siria. 

Holera este o infecție diareică acută care provoacă deshidratare, câteodată fatală, și care se contractează prin consumul de apă sau alimente contaminate cu bacteria vibrio cholerae. 

Infecția se poate răspândi în zonele rezidențiale care nu dispun de canalizare sau apă potabilă. Conform Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), două treimi din staţiile de tratare a apei din Siria, jumătate din staţiile sale de pompare şi o treime din turnurile sale de apă au fost deteriorate în peste un deceniu de război civil. 

Conform UNICEF, circa jumătate din populație se bazează pe surse de apă alternative și frecvent nesigure, în vreme ce cel puțin 70% din apele uzate nu sunt tratate. 

De asemenea, în această vară, Irakul a fost lovit de o epidemie de holeră pentru prima dată din anul 2015.  

Conform unor estimări, în lume se înregistrează anual între 1,3 şi 4 milioane de cazuri de holeră, care cauzează între 21.000 şi 143.000 de morţi. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite