O bază militară americană a fost vizată într-un atac cu rachetă eşuat

0
Publicat:

Un atac cu rachetă vizând baza militară Green Village din nord-estul Siriei nu a reuşit să lovească forţele americane sau ale coaliţiei şi nici echipamente, a anunţat Comandamentul Central al SUA, citat luni de Reuters.

Atacul a vizat o bază militară american din nord-estul Siriei Foto Shutterstock (arhivă)
Atacul a vizat o bază militară american din nord-estul Siriei Foto Shutterstock (arhivă)

Trei rachete de 107 mm au vizat baza duminică şi a patra rachetă împreună cu tuburile a fost găsită la punctul de lansare situat la aproximativ 5 km distanţă, a declarat comandamentul într-un comunicat.

Baza Green Village a fost vizată luna trecută în violenţe dintre armata SUA şi militanţi susţinuţi de Iran rănind uşor cel puţin un membru al armatei americane în Siria.

Incidentul a declanşat un răspuns al SUA în care au fost ucişi doi sau trei militanţi ce conduc atacurile.

Comandamentul Central a declarat că investighează ultimul atac eşuat, produs la aproximativ 19.05 ora locală în Siria (16.05 GMT).

El nu a oferit alte detalii.

Forţele americane au fost desfăşurate pentru prima dată în Siria în timpul campaniei administraţiei Obama împotriva Statului Islamic, în parteneriat cu un grup condus de kurzi numit Forţele Democratice Siriene. Aproximativ 900 de soldaţi americani sunt în Siria, majoritatea în est.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite