Sinodul de la Vatican cere ajutorul ONU pentru a pune capăt ocupaţiei israeliene în teritoriile palestiniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările Sinodului referitor la situaţia creştinilor din Orientul Mijlociu, desfăşurate la Vatican săptămâna aceasta, se încheie astăzi, iar mesajul final îl reprezintă un apel către Organizaţia Naţiunilor Unite, dar şi către comunitatea internaţională.

Sinodul cere ONU să intervină pentru a se pune capăt ocupaţiei israeliene în teritoriile palestiniene, prin punerea în aplicare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate care prevăd retragerea din teritoriile ocupate în 1967.

Apelul este adresat deopotrivă „guvernelor şi responsabililor publici din regiune", care sunt chemaţi să se implice în a împiedica „hemoragia" de creştini care emigrează masiv din zona geografică unde S-a născut Iisus Hristos.

„Vă cerem să dublaţi eforturile şi forţele pe care le desfăşuraţi în zonă pentru a stabili o pace de durată în toată regiunea şi pentru a opri cursa înarmărilor", se arată în document.

Pentru prima dată în istorie, la lucrările Sinodului au luat parte doi reprezentanţi islamici, respectiv un ayatollah iranian şi un sunnit libanez, care au intervenit în cadrul grupurilor de lucru. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite